Gehandicaptenzorg regelen: activiteiten voor mensen met een beperking

Activiteiten voor mensen met een beperking

Gezellig knutselen, werkend leren of een film kijken zijn leuke activiteiten voor mensen met een beperking. Om activiteiten op maat te vinden kan soms weleens lastig zijn. Veel reguliere uitjes zijn misschien iets te prikkelend of is simpelweg niet mogelijk. In deze blogpost schrijf ik over verschillende manieren hoe je activiteiten op maat kunt vinden voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Laat je inspireren en lees gauw verder.

Zorgboerderij

Een zorgboerderij is een perfecte manier om een leuke activiteit te beleven. Naast stagemogelijkheden voor mensen met een beperking, kun je hier ook een leuke middagactiviteit beleven. Op een zorgboerderij is er de tijd en de ruimte om dieren te knuffelen, leren over dierverzorging en te helpen op de boerderij. Je kunt hier een leuke en educatieve dag beleven. De mensen van de zorgboerderij zijn gespecialiseerd in het omgaan met mensen met een beperking en je hebt zo een activiteit op maat. 

Activiteitencentrum

Wist je dat er volledige activiteitencentra bestaan voor mensen met een beperking? Deze plekken zijn volledig ingericht voor activiteiten mensen met beperking. Hier wordt vaak zowel een dagopvang geregeld als de mogelijkheid om losse cursussen te volgen. Zo kun je hier vaak actieve lessen volgen en een (groep)sport leren of genieten van knutsel en spelletjes middagen. Hier werken gespecialiseerd personeel dat goed kan begeleiden. Een ander groot voordeel is het sociale contact bij deze centra. Je leert samenwerken en samenspelen en bouwt zo extra sociale vaardigheden op. Een activiteitencentrum voor mensen met een beperking is sterk aan te bevelen. Je geniet van een ruimte speciaal voor deze doelgroep, professioneel personeel en kunt hier veel leren en plezier maken.

Zwemmen

Veel zwembaden bieden unieke opties aan voor mensen met een beperking. Soms gaat het vanuit het zwembad en soms vanuit een organisatie. Je kunt dan bijvoorbeeld aquagymen voor mensen met een beperking. Daarnaast wordt het bad laag gezet waardoor je altijd met je voeten bij de grond kunt en wordt het bad gereserveerd. Activiteiten mensen met een beperking zijn soms lastig te vinden, maar soms juist ook dicht bij huis, het lokale zwembad misschien wel. Het is een leuke manier om fit te blijven en sluit helemaal aan. Activiteiten mensen met een beperking zijn er genoeg. Zorg dat je bij de juiste instellingen kijkt naar de opties. Een zorgboerderij is bijvoorbeeld een enorm leuke optie om meer te leren over dieren. Bij een activiteitencentrum kun je genieten van plezier op maat. Wil je actief bezig zijn? Bekijk dan naar de mogelijkheden voor zwemmen voor mensen met een beperking.

Voor meer informatie spreek met LeekerweideGroep.

Over ons

Blog over evenementen organiseren

Hallo! Mijn naam is Bjorn. Heel vroeger toen ik nog naar school ging, begon ik met naar fuifjes te gaan. Later evolueerde mijn feestgedrag naar discotheken, festivals, optreden en concerten. Ik had al veel, heel veel gefeest, op een gegeven moment viel mij een geweldig idee in. Waarom zou ik zelf deze toffe evenementen niet organiseren? Het heeft jaren geduurd eer ik het echt deed, maar langzaam ben erin gerold. Nu op dit moment na een lange weg, zit ik in het management van de grootste evenementen in de Benelux. Als jij ook alles wil weten over evenementen organiseren, klik dan even op onze link. Veel leesplezier!

Zoeken

Categorie├źn

Recente artikelen

21 december 2017
Activiteiten voor mensen met een beperking Gezellig knutselen, werkend leren of een film kijken zijn leuke activiteiten voor mensen met een beperking.